Što posjetiti u Dubrovniku

Dubrovnik nije samo Grad unutar zidina, no ipak je stara gradska jezgra ono što najviše privlači posjetitelje. Savjetujemo vam da odmah ujutro, poslije doručka, krenete u akciju i to tako da se popnete na zidine čim se otvore! Na taj način ćete moći uživati u prekrasnim pogledima na more i stare gradske krovove bez velike gužve, a to pogotovo vrijedi u ovo doba korone. Zato, poslušajte naš savjet i obiđite zidine udišući pritom svježi zrak visoko iznad gradskih ulica. Ako želite usput i nešo naučiti o zidinama, kako su i kada građene i tko su bili neprijatelji Dubrovačke Republike, preporučujemo da rezervirate turu s našim vodičima. Tura po zidinama traje dva sata, grupe su male a vodiči Dubrovčani i Dubrovkinje, djeca Grada koji jedva čekaju s vama podijeliti svoje znanje! Za sve goste iz Hrvatske nudimo 50% popusta do 15. kolovoza 2020, uz promo kod ZIDINE2020 koji možete iskoristiti prilikom rezervacije.

Ako vas privlači povijest Dubrovačke Republike, pogotovo slavna pomorska tradicija našeg Grada, posjetite Pomorski muzej u tvrđavi svetog Ivana. Dobra ideja je obići i Knežev dvor da biste imali uvid u način života stare dubrovačke aristokracije. Od novih muzeja preporučujemo Muzej crvene povijesti  i Muzej ljubavnih priča, od kojih će vas svaki na svoj način iznenaditi i, nadamo se, zaintrigirati!

Ako imate vremena, pođite na otok Lokrum. Pronađite svoje mjesto pod suncem i uživajte daleko od briga i poslovnih obveza. Prošetajte botaničkim vrtom kojeg je nekoć davno dao urediti Maximilian von Habsburg. Istražite skrivene puteljke kojima je voljela prolaziti princeza Charlotte i svratite do Mrtvog mora - plićaka povezanog s otvorenim morem, okruženog visokim stijenama.

Predvečer prošetajte starim gradom. Ako želite čuti zanimljive priče i legende, a možda i zaigrati nogomet na povijesnom mjestu gdje se igralo i u doba Marina Držića te usput i naučiti pokoji dubrovački izraz, pođite na našu turu po Gradu, gdje ćete u sat i pol otkriti skrivene kutke Grada. Obići ćemo i velikane dubrovačke književnosti - Držića i Gundulića i saznati zašto naš Marin ima zlatni nos a Ivan ljutito gleda na golubove koji mu kruže iznad glave! Vrijedi istaknuti da za sve domaće goste ovog ljeta nudimo popust od 50% na redovnu cijenu ture. Prilikom rezervacije unesite promo kod GRAD2020 da biste iskoristili popust.

Ako imate nekoliko dana, svakako obiđite stonske zidine i Knežev dvor u Slanom. Prema istoku, zaputite se u Konavle i popnite se na Sokol-grad, impresivnu tvrđavu koja je trebala štititi to područje od turskih upada s druge strane granice. Možete se spustiti i do Molunta i uživati u miru i tišini ovog malog ribarskog mjesta, a ako ste više avanturističko-planinarski tip, iz Kune Konavoske se možete popeti i do vrha Sniježnice, na visinu od 1234 metra.

Ovo su samo neke od preporuka što posjetiti u Dubrovniku. Ima toga još, no o tome više u sljedećim objavama. Uživajte!

 

Dubrovnik Local Guides - vaši lokalni vodiči u Dubrovniku.